Thursday, April 23, 2009

Dio timbul pulok doh

Saiful Files RM2 Mln Suit Against Blog Writer

SHAH ALAM, April 23 (Bernama) -- Mohd Saiful Bukhari Azlan who accuses Parti Keadilan Rakyat advisor Datuk Seri Anwar Ibrahim of sodomising him, today filed a RM2 million defamation suit against a blog writer.

Saiful, 23, filed the suit through lawyer Zamri Idrus at the High Court Registry here at 2.30pm. His father Azlan Mohd Lazim was also there.

Yahhh..dia sudah mari! Agaknya ini tanda2 awal dah dekat nak ngundi . Agaknya kalau ngundi kali ni dia berganding bahu dengan antu Siti Aminah! Cuma antu Siti Aminah tu nyakat satu puak je.Jeng!Jeng!Jeng! Kalau menang saman RM2 juta ni boleh jadi kayo rio!

Jong kelauk wei!

BESUT, 23 April (Hrkh) - Mungkinkah krisis politik yang melanda Terengganu sekarang akan membawa kepada pembubaran Dewan Undangan Negeri (Dun). ..

-HarakahDaily

Woi..jong pakat gi ke lauk wei!!

Bulang nok ngambang doh kat Rantau Abang!

Mat Said dengan Derih dok asoh parang.

Sape hero kite tang. Natang sungguh!!!

Ngiat nginsong matak-aji semar ni senggggg!!!

Semar ni seng semar ni song parang sekeperrrrr!!!!

KihKih!Kih!PRK Penanti tak jadi

KUALA LUMPUR,23 APRIL (SK) - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini memutuskan untuk keterangan yang diperolehnya berhubung siasatan terhadapMohammad Fairus Khairuddin tidak mempunyai asas untuk mendakwanya.

Dalam kenyataan SPRM, keputusan itu dibuat setelah SPRM meneliti kes itu dengan mendalam dan mengambil kira keseluruhan keterangan yang terdapat dalam siasatan itu.

Menurut kenyataan itu, siasatan SPRM mendapati tugas dan tanggungjawab di bawah portfolio Fairus tidak ada kaitan secara langsung dengan dakwaan berkenaan.


Betul kata setengah orang PRK Penanti mugkin tak di adakan. Fairuz lepas dan perletakan jawatan mungkin tak sah!!! Macam macam bole jadi. Maysia Boleh!!!

Saman saman jangan tak saman

KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Puchong, Gobind Singh Deo memfailkan saman terhadap Speaker Dewan Rakyat dan tiga pihak yang lain berhubung keputusan menggantung beliau daripada menghadiri sidang Parlimen selama tahun berkuat kuasa bulan lalu.
Tiga pihak lain ialah Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz; Setiausaha Dewan Rakyat dan kerajaan Malaysia.

Dalam saman yang difailkan di Mahkamah Tinggi di sini, beliau menggariskan keputusan menggantung beliau dari Dewan Rakyat selama setahun termasuk kehilangan elaun adalah tidak sah.

**********************************************************************************************
***************
Dah cakap dah. Pandai sangat guna mahkamah nak tegak benang basah. Sekarang padan muka kena 'backfire' atas kecerdikan sendiri. Nak masuk dewan guna mahkamah. nak jadi MB pun mintak mahkamah putuskan. Kalau dah lanun tu lanun jugakklah.Hah, sekarang jawablah kat mahkamah. Tak lama lagi mahkamah akan jadi mahkah..kah...kah!