Tuesday, May 26, 2009

Petua mengubati penyakit gatal gatal mulut

Dari kajian yg dijalankan sejak PRU12, menunjukkan bahawa ubat yg paling mujarab untuk penyakit gatal gatal mulut adalah katak! Cara menyediakan katak untuk mengubati penyakit ini adalah seperti berikut:

1.  Katak hendaklah dari jenis melompat,bukan dari jenis merayap seperti katak lembik.Lebih        afdal kalau dapat spesis yang ada kat negeri Perak!

2. Hendaklah diikat keempat empat kaki dan di salai ditengah terik matahari. (Boleh juga disalai   dengan bara api,tapi dikhuatiri cepat kering)

3. Setelah kering, tali pengikat hendaklah di buka dan dibiarkan berembun satu hari satu    malam.

4. Apabila cukup tempohnya, jampi berikut hendaklah di baca :                      "Khaaakkk!!Ptuiiihhh!Khaaakkk!!Ptuiiihhh!Uweeekkk!!. Baca sebanyak 7 kali.

5. Sesudah langkah diatas, gantungkan katak itu di dahan pokok lebih kurang paras dada        tingginya.

6. Langkah terakhir dapatkan sepasang kasut burok (kasut baru kurang mujarab) dan baling    kearah katak sekuat kuat hati.Jumlah balingan adalah mengikut citarasa.

Mudah mudahan penyakit gatal gatal mulut akan hilang!
Orang kat Penanti disarankan mencuba petua ini,kerana khabarnya penyakit gatal mulut dah di kesan disana!!

Berita hangat!!!

Penerbit filem aksi Jet Li hari ini menawarkan  Amina Dola watak heroin dalam filem aksi kung fu terbaru nya ,Once upon a time in Penang. Dengar khabarnya Amina juga ditawarkan bayaran paling mahal dalam sejarah perfileman negara untuk watak tersebut.

KAH!KAH!KAH!
Khaakkkkk!!Ptuihhh!!!!