Friday, July 17, 2009

Khabar buat teman!!

KEPADA RAKAN DAN TAULAN YG BERADA DILUAR NEGARA, KEMBALILAH KE TANAH AIR. KEMBALILAH UNTUK BERSAMA SAMA KAMI RAKYAT MALAYASIA BERGUMBIRA DAN BERPESTA! KERAJAAN RAKYAT DIDAHULUKAN TELAH MEMBUKTIKAN SLOGAN MEREKA BUKAN RETORIK! TELAH TERBUKTI SLOGAN MEREKA BUKAN UNTUK POPULARITI! KAMI RAKYAT MALAYSIA AKAN MENIKMATI HASIL DARI SOKONGAN KAMI KEPADA PARTI YG MEMERINTAH. KAMI AKAN MENIKMATI KENAIKAN TAMBANG PENGANGKUTAN AWAM YG AGAK LUMAYAN. KAMI AKAN MENIKMATI KENAIKAN TARIF LETRIK YG AKAN MENYUSUL KEMUDIAN DAN KAMI CUKUP TERUJA MENANTI KENAIKAN HARGA BARANG YG PASTI AKAN MENYUSUL TAK LAMA LAGI!
PULANGLAH...PULANGLAH PERANTAU! BERSAMA SAMA LAH PULANG MEMIKUL BEBANAN KEGUMBIRAAN INI BERSAMA SAMA ORANG TUA DI KAMPUNG.
HADIA HADIAH DARI KERAJAAN INI SUDAH TENTU AKAN MENAMBAH SEMANGAT JUANG RAKYAT. PAK MAT DAN MAKCIK MINAH AKAN BERUSAHA MENAMBAH BATAS BATAS SAYURAN MEREKA. WAK LEH DAN NENEK TOM SUDAH PASTI MENGIATKAN LAGI AKTIVITI MENOREH MEREKA. MAT LALOK AKAN MENAMBAH WAKTU OPERASI MEREKA ATAS RASA TERIMA KASIH MEREKA KPD KERAJAAN.

PULANGLAH...PULANGLAH ANAK ANAK DI RANTAU.
PULANGLAH UNTUK BERSAMA KAMI MERAIKAN KEMENANGAN INI DENGAH PENUH KEGUMBIRAAN!!!!

Matematik mudah (tak belajar PPSMI pun tak ape)!!!

11 HADIAH MESRA RAKYAT
=
KENAIKAN TAMBANG BAS DAN TEKSI
+
KENAIKAN TARIF LETRIK
+
KENAIKAN HARGA BARANG!!!


BRAVO!!!!TAHNIAH!!!!!

KHAKKKPTUIIIHHHHHH!!!

MACC?SPRM?

‘Siasat bos, saya dipukul’

JOHOR BAHRU: Matanya ditutup dengan tali leher sebelum ditumbuk, disepak dan dibogelkan. Itulah keadaan terpaksa dilalui seorang pembantu tadbir sebuah pihak berkuasa tempatan (PBT) negeri ini, di dalam sebuah bilik gelap di pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di sini, kelmarin.

Mangsa tidak menyangka kehadiran dua pegawai SPRM yang menjemputnya di tempat kerja pada 7 Julai lalu untuk ke pejabat mereka bagi dirakam keterangan sebagai membantu siasatan satu kes rasuah membabitkan pegawai tertinggi PBT terbabit berakhir dengan penderaan.

Selain penderaan fizikal, mangsa yang berusia 29 tahun itu turut mendakwa sekumpulan tiga lelaki berada di dalam bilik soal siasat mengeluarkan kata-kata kesat berbaur penghinaan seperti bodoh dan sial apabila tidak berpuas hati dengan jawapan diberikannya.

Malah, detik yang amat perit dan meninggalkan kesan trauma dalam hidup lelaki berkenaan tidak berlaku sekadar dua atau tiga jam, tetapi terpaksa melaluinya lebih 12 jam.
***Hmetro**MACC,SPRM = PDRM??